Facultat Economia i Empresa

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha enviat correus electrònics a estudiants i professors de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB per informar-los que personal sanitari de l’Agència passarà per la la facultat a fer-los proves de la tuberculosi.

En el text del correu, al qual ha tingut accés betevé, l’Agència de Salut Pública informa que “s’ha produït un cas de tuberculosi pulmonar en una persona amb la qual alguns professors i alumnes han estat en contacte i això els pot implicar un risc d’infecció”. En el mateix correu es confirma que només les persones que el rebin s’han de sotmetre a la prova, que es farà en una aula de la facultat el 2 de desembre. També s’adjunta, a banda de la convocatòria, una explicació de la malaltia, els símptomes i el tractament que el pacient ha d’assumir.

Malaltia de declaració obligatòria

Des de l’Agència de Salut Pública recorden que la tuberculosi és una malaltia de declaració obligatòria (MDO), això implica que si els professionals de la medicina detecten una simptomatologia compatible amb la malaltia ho han de notificar, en el cas de Barcelona, al Servei d’Epidemiologia de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Tal com marca el protocol se censen i estudien els contactes del pacient i, en aquest cas, s’ha vist que la persona ha pogut estar en contacte amb algunes de les classes d’ADE de la Facultat d’Economia i per això l’agència ha enviat el correu als estudiants.

La tuberculosi a Barcelona

Segons dades de la mateixa Agència, l’any passat es van detectar a Barcelona 256 casos de tuberculosi i tots els indicadors mostren que la malaltia recula a casa nostra. En concret, l’ASPB parla de 17 casos cada 100.000 habitants, una xifra que apropa la ciutat als índexs que tenen la majoria de capitals europees. L’Agència ja va posar en marxa ara fa 30 anys el Programa de prevenció i control de la tuberculosi de Barcelona i s’ha passat dels 70 casos cada 100.000 habitants al 1992 als 17 actuals.