Estudiants ocupen Campus Ciutadella UPF
Foto cedida a l'ACN

Jornada de protestes aquest dimarts a la UPF. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i altres organitzacions estudiantils han convocat una vaga universitària en defensa del català a les aules, i un grup de persones han ocupat el Campus de la Ciutadella. Els estudiants mobilitzats hi han passat la nit i a primera hora del matí han tancat els principals accessos. Han desplegat també una pancarta on es pot llegir ‘Universitat ocupada’. Tot plegat ha obligat a suspendre les classes i l’activitat acadèmica, segons ha informat la universitat a les xarxes socials.

Denuncien que només un 42 % de les classes són en català

Les organitzacions d’estudiants denuncien que a la UPF “es vulneren els drets lingüístics dels alumnes“. Afirmen que segons l’últim informe oficial del 2019, el percentatge de classes impartides en català és del 42,5 % i que la “UPF és la universitat pública en què s’ofereix menys docència en català”.

Foto: SEPC UPF Ciutadella

Pet tot plegat, demanen que es faci un informe actualitzat sobre la situació lingüística a les facultats. També recorden que “l’any passat els rectors de les universitats catalanes van signar el Compromís contra la Crisi Educativa. Un document, en què, entre altres coses, “es comprometien a augmentar fins al 80 % la docència en català”. Per això, reclamen que el curs 2022-2023 el percentatge arribi, com a mínim, al 60 %.

Estudiants ocupen Campus Ciutadella UPF
Foto cedida a l’ACN

L’associació ‘S’ha acabat’ critica que s’hagin suspès les classes

El coordinador de l’associació ‘S’ha acabat’, Sergi Tura ha criticat que la UPF hagi suspès les classes. Afirma que “es tracta de la punta de l’iceberg de la cessió i rendició davant dels que busquen la doctrina del pensament únic a les universitats catalanes”. Ha elogiat la política lingüística de la UPF, que segons afirma, deixa en mans dels professors la decisió d’impartir classes en català, castellà o anglès.