Els joves que acampen per setè dia consecutiu a la plaça de la Universitat celebren la resolució de la Junta Electoral, en què rebutja desallotjar-los perquè considera que no entorpeixen els actes de campanya dels partits i tampoc no representen cap formació política. Els estudiants, però, es neguen a retirar els símbols polítics i reivindicatius de l’espai de cara al 10-N, fet que l’òrgan judicial sí que recull: ho prohibeix a la vorera muntanya de la plaça i el carril bus, punts d’accés al col·legi electoral de la UB.

A més, contràriament al text de la junta, insisteixen que són un moviment polític perquè van estendre les tendes amb unes reivindicacions concretes. De fet, el primer dia ja van exigir “la fi de la repressió”, la independència de Catalunya i el rebuig a la gestió que han fet l’Estat i la Generalitat de la resposta al carrer a la sentència del judici del procés.

Pels acampats, que puguin continuar amb la protesta és una victòria i ara ja no temen que els facin fora, almenys de manera imminent. “Això ens dona força i ens anima a resistir”, expliquen. La intenció és mantenir les 300 tendes que hi ha a la plaça de la Universitat i organitzar-se millor “perquè l’acampada aguanti”. Aquest dimarts mateix han demanat aliments i menjar preparat a través de les xarxes socials.

No deixaran pas a Vox

Des de l’acampada, asseguren que aquest dimecres hi ha convocat un acte electoral de Vox a la plaça. En un comunicat, els estudiants han dit que entenen que la Junta Electoral Provincial els ha avalat i que, per tant, no deixaran l’espai lliure per al desenvolupament “d’aquest acte d’extrema dreta”. Afegeixen que “l’acampada no es mourà ni un mil·límetre” i “no deixarem pas que el feixisme escampi el seu discurs d’odi i repressió“.

També fan una crida a “totes les persones antifeixistes” a concentrar-se demà per “plantar cara”.