D’aquesta manera, els estudiants, que aquest dijous van ocupar el rectorat de la universitat, han obligat a suspendre la trobada. Volen impedir l’aprovació d’uns comptes que preveuen una reducció pressupostària de l’1,5% i per això continuen instal·lats al vestíbul, on han organitzat diverses activitats. Consideren que la retallada anunciada suposa el desmantellament de la universitat pública.

Des de la Universitat de Barcelona, però, remarquen en un comunicat que “la no aprovació dels pressupostos comportarà l’endarreriment en la convocatòria de places, beques i nous ajuts”. El centre assegura, a més, que l’ajustament s’ha fet prioritzant les partides de personal i que no tenen previst presentar cap expedient de regulació d’ocupació (ERO).

La universitat denuncia que, a banda de la celebració del consell de govern, aquest divendres també s’ha impedit l’accés dels treballadors al seu lloc de treball. Per això, han anunciat que prendran les mesures pertinents per posar fi a l’ocupació de l’edifici històric de la UB i no descarten demanar la intervenció de la policia.