Aquest és un dels dos solars del pla Buits de Vallcarca que han quedat deserts. Es tracta de la plaça de la Farigola. Des de 2002 en aquest espai s'hi han fet activitats i el solar ha funcionat com a punt de reunió enmig d'un barri replet d'enderrocs i solars abandonats. Aquest conflicte urbà és el que ha interessat a un grup d'estudiants d'arquitectura de la UPC, que, a través d'una vaga activa en contra de les retallades universitàries, van decidir involucrar-se en processos reals. MARTINA GARRETA, estudiant d'arquitectura de la UPC "Els veïns consideren que aquest solar, el solar de Farigola, 19, no és un solar buit i és un solar que ha servit durant bastants anys com a centre de reunions o com a lloc on se celebren les assemblees, per tant, ells ja tenen un projecte, una proposta que per a nosaltres és com un encàrrec." La proposta dels estudiants ha estat fer un artefacte amb palets que dignifiqui l'espai. També han elaborat la primera maqueta del barri de Vallcarca real, que ajuda a comprendre la situació de la zona. D'aquesta manera, han aconseguit que els veïns s'involucrin en el projecte. MARTÍ FERRER, estudiant d'arquitectura de la UPC "Intentar materialitzar la problemàtica de Vallcarca sobre el tema dels solars i sobre el gran esfondrament d'aquests terrenys, que es reunissin al voltant d'aquesta maqueta i que la maqueta representés una mica el lloc de trobada per començar a parlar sobre els temes reals." Per reivindicar l'ús del solar, entitats, col·lectius i veïns s'han constituït en l'Assemblea de Vallcarca. No volen deixar perdre la vida de barri en una zona que consideren marcada pels buits urbanístics.

L’Ajuntament va descartar les propostes presentades al pla Buits per al solar del número 19 del carrer de la Farigola, en considerar que no eren suficients per dinamitzar aquest emplaçament

. Des del 2002, en aquest espai ja s’organitzen algunes activitats: darrerament, l’espai ha funcionat com a punt de reunió enmig d’un barri ple d’enderrocs i espais abandonats.

Aquest conflicte urbà ha interessat a un grup d’estudiants d’arquitectura de la UPC que, a través d’una vaga activa en contra de les retallades universitàries, van decidir involucrar-se en processos reals. La proposta dels estudiants ha estat fer un artefacte amb palets que dignifiqui l’espai. També han elaborat la primera maqueta del barri de Vallcarca real, que ajuda a comprendre la situació de la zona. Amb tot plegat, han aconseguit que els veïns s’involucrin en el seu projecte.

Per reivindicar l’ús del solar, entitats, col·lectius i veïns s’han constituït en l’Assemblea de Vallcarca. No volen deixar perdre la vida de barri en una zona que consideren marcada pels buits urbanístics.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a