Nadó

Els bebès utilitzen tècniques de raonament similars a les dels adults. Ho revela un estudi publicat aquest divendres a la revista ‘Science’, que destaca que durant els dos primers anys de vida els humans ja tenen la capacitat de generar i confirmar hipòtesis. L’estudi confirma que els bebès, fins i tot abans d’aprendre a parlar, ja utilitzen les mateixes estratègies que els adults per combinar informació en els processos mentals.

L’anàlisi ha estat realitzada per membres del Grup de Recerca en Raonament i Cognició Infantil i del Centre de Cognició i Cervell i amb la participació del Centre de Desenvolupament Cognitiu de Budapest i de l’Institut Nencki de l’Acadèmia de les Ciències de Polònia. Els investigadors reconeixen que l’estudi obre la porta a continuar investigant el raonament dels bebès, una àrea debatuda durant els darrers 30 anys.

Els investigadors, a través d’un experiment, han presentat escenes animades amb una parella d’objectes davant dels quals s’ha analitzat la reacció de bebès de 12 i 19 mesos i també d’adults. Havien de deduir, amb regles lògiques, quin dels dos objectes podia amagar-se a l’interior d’un recipient. Amb l’indicador de la dilatació de la pupil·la —que mostra l’esforç cognitiu— han detectat que l’activitat mental és similar entre bebès i adults.