Vacunació a Fira de Barcelona

El Departament de Salut defensa que la vacuna de la covid “no té una repercussió clínica” en la menstruació de les dones que han rebut el vaccí. Així ho ha afirmat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en la compareixença d’aquest dimecres, en què ha donat els detalls d’un estudi clínic fet als Estats Units entre 4.000 dones d’entre 18 i 45 anys que no ha mostrat afectacions rellevants en el cicle menstrual de les participants.

L’assaig no ha detectat canvis importants en la menstruació del 50 % de les dones vacunades que hi han participat. I entre les que sí que n’han tingut, l’efecte més habitual és que la regla s’ha retardat menys d’un dia. Les conclusions s’han publicat a la revista ‘Obstetrics & Gynecology‘ d’aquest mes de gener.

Més recerca per veure si hi ha altres alteracions menstruals

Aquest treball l’ha dirigit la doctora Alison Edelman de la Universitat d’Oregon (EUA) i apunta que caldrà fer investigacions addicionals per veure si la vacunació canvia altres aspectes de la menstruació, com l’estat d’ànim o el flux menstrual.

A l’estiu, el Ministeri de Sanitat va negar la relació entre alteracions de la regla i la vacunació. De fet, l’Agència Espanyola de Medicaments no recull aquestes alteracions com un dels possibles efectes secundaris de la vacunació.