Un 20 % dels joves catalans d’entre 14 i 18 anys s’han emborratxat alguna vegada durant l’últim mes, especialment el cap de setmana, i un 10 % dels adults beuen alcohol cada dia. Són dades d’un estudi presentat aquest dilluns per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que alerta dels riscos del consum de l’alcohol.

consum alcohol joves

L’estudi revela que l’edat d’inici en el consum d’alcohol es manté en els 14 anys i que són les noies les que comencen abans el consum, ja que entre els 12 i els 15 anys el 59,8 % dels joves que beuen són dones. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha recordat que l’alcohol és la droga més consumida a Catalunya  i ha alertat de la “banalització” dels riscos del seu consum.

Campanya amb cares conegudes per conscienciar

Amb aquestes xifres preocupants, l’Agència de Salut Pública ha llançat la campanya “L’alcohol és responsabilitat de tothom”, dins de la setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol.

campanya alertar riscos alcohol sergi roberto

 

En un espot es veu diferents cares conegudes, com el futbolista del Barça, Sergi Roberto, els periodistes Mònica Terribas o Jordi Basté, el grup musical Roba Estesa o la xef Ada Parellada, sumant-se a la iniciativa. La campanya apel·la la responsabilitat de tota la societat davant l’alcohol i els danys que provoca a un mateix i a terceres persones, com a causa de malalties o d’accident de trànsit, entre d’altres.

 

grup música roba estesa campanya consum alcohol