Alegria entre propietaris i mascotes per poder compartir un espai que fins ara els era prohibit. Entre els usuaris, en general, bones sensacions. "Super bien, es la primera vez que venimos pero super bien." Els que sempre ho havien reivindicat estan satisfets. "Ocupem un espai molt petit de platja i s'ho passen tan bé els gossos que val la pena sacrificar aquest tros." L'espai fa poc més de mil metres quadrats i té servei de neteja durant tot el dia. A més, està equipat amb papereres, una font perquè les mascotes puguin beure i dutxes, que, per alguns, encara són millorables. "El agua más potente para quitarles la arena que es muy pegadiza." El que tampoc no acaba de funcionar és la tanca. En aquest punt no arriba a tocar de l'aigua, i els propietaris han d'estar a l'aguait. "Estamos aquí para que no vayan porque entiendo que hay gente tomando el sol que no les gusta que vayan los perros." I funciona perquè de l'altra banda, de moment, no arriben queixes. Al contrari. "Lo veo bien, separado, me gusta." "Abans corrien per aquí, tiraven sorra, i ara estan aquí tancats i tothom està més tranquil." Qui no ho veu amb tant bons ulls són els veïns de Diagonal Mar i Sant Martí, que han rebutjat el projecte des del primer dia. Des del govern insisteixen que és una prova pilot. EVA HERRERO, comissionada d'Ecologia "La millor manera de constatar si això tindrà inconvenients, greuges, problemes, és fer aquesta prova pilot." Això es farà al setembre, un cop acabi la temporada de bany. Serà llavors quan es decideixi si cal fer-hi canvis de cara a l'any que ve.

Una vintena de propietaris de mascotes han estrenat aquest matí la platja per a gossos, situada a l’extrem del litoral barceloní, al costat Besòs. En aquesta primera jornada, els usuaris s’han mostrat satisfets amb l’adaptació d’aquest nou espai de bany, que està limitat amb tanques de fusta i disposa de dutxes per a ús de persones i una altra dutxa de model especial per a gossos. Els propietaris de gossos, però, coincideixen en què l’espai de 1.200 metres quadrats és insuficient, consideren que s’hauria d’ampliar, sobretot, de cara els caps de setmana i el mes d’agost, que és quan creuen que s’hi acostarà més gent. L’espai, en principi, està limitat a un centenar de gossos i tots hauran d’anar identificats correctament.

La majoria dels gossos que s’han endinsat al mar ho han fet per primera vegada. Així ho han explicat els seus propietaris que han detallat que feia temps que demanaven un espai d’aquestes característiques, fins ara s’havien de desplaçar fora de la ciutat per poder anar a la platja amb el gos. Molts optaven per portar la seva mascota a rius o llacs propers. Ara, però, asseguren que utilitzaran sovint aquesta platja.

Des del govern municipal han explicat que es tracta d’una prova pilot i, per tant, el projecte es podria modificar de cara a l’any vinent. Els veïns de Diagonal Mar havien presentat una al·legació al projecte, on demanaven un canvi d’ubicació, volien que la platja per a gossos no s’instal·lés a la platja de Llevant. Aquest any es mantindrà en aquesta zona, però quan acabi l’estiu l’Ajuntament valorarà com ha anat aquest projecte pilot i decidiran si el mantenen o fan canvis. Han assegurat que escoltaran les valoracions dels veïns a l’hora de fer modificacions.

Durant la prova pilot, a la platja de gossos hi haurà dos informadors mediambientals que explicaran les normes d’ús d’aquest espai als usuaris i repartiran bosses de recollida d’excrements. A més, per mantenir l’espai en les màximes condicions d’higiene, també es porta a terme un tractament de neteja específic: al matí i a la tarda es fa una neteja manual a través de la brigada municipal i a la nit s’aposta per un garbellat mecànic de la sorra amb tractor.

La platja per a gossos estarà operativa fins al 25 de setembre i fins a aquesta data es farà seguiment de la qualitat de la sorra i l’aigua.