Escolta aquesta notícia

El curs vinent la ciutat guanya un nou centre públic de formació professional, l’Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona. Prendrà el relleu i ocuparà l’espai de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), una iniciativa privada que tanca portes aquest juny. Tot i això, els ensenyaments que s’oferiran són de nova implantació i estaran orientats a respondre a les necessitats actuals i futures del sector.

És per això que s’incorporarà metodologies i tecnologia innovador, laboratoris gastronòmics i col·laboracions amb la indústria. Això sense oblidar la promoció de la cuina local i catalana, els productes de proximitat, la sostenibilitat i les tècniques culinàries tradicionals. Amb aquesta barreja de tradició i innovació es vol promoure una identitat gastronòmica forta i competitiva que pugui donar continuïtat al nivell gastronòmic de Barcelona.

377 noves places públiques

S’oferiran 377 places públiques, que se sumen a les 1.180 existents en gastronomia i restauració. Pel que fa als alumnes actuals de l’ESHOB, podran tenir continuïtat en el nou centre. L’alumnat es distribuirà en sis ensenyaments: cuina i gastronomia; serveis en restauració; forneria, pastisseria i confiteria; direcció de cuina; direcció de serveis en restauració; i auxiliar d’hoteleria. Com a complement es faran aliances amb altres centres i professionals europeus per enriquir la formació i fomentar la mobilitat dels alumnes i el professorat.

Pel que fa al perfil d’alumne, es pensa en un públic molt ampli. Des dels joves, a les persones que optin per aquests estudis per reinserir-se laboralment, o també els ja professionals que hi busquin una formació contínua.

El Pla director d’FP 2023-2030

La creació del nou institut s’engloba en els canvis que s’estan fent a partir del Pla director de formació professional 2023-2030, en el qual ja s’han creat altres centres com l’especialitzat en formació sanitària, el de formació empresarial o el de logística, entre d’altres. Ara per ara Barcelona disposarà de 30 centres d’FP, però el pla en preveu 35 més.

En el cas de l’Institut de Gastronomia i Restauració, es vol donar resposta a una necessitat detectada, la de professionals qualificats, en un sector amb alta demanda laboral.

Comparteix a: