Setge al Parlament

(ACN) El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat una petició d’empara pel “setge” al Parlament per errors formals en els recursos fets a Espanya. Una de les condemnades pel Tribunal Suprem va recórrer contra la decisió al Constitucional i aquest va desestimar el recurs d’empara.

El TEDH diu que la condemnada no va justificar suficientment “la importància constitucional especial” de la seva apel·lació. Pel TEDH, aquest error equival a no esgotar les vies de recurs a l’Estat i, per tant, ha rebutjat pronunciar-se sobre el cas. Ara bé, el Constitucional sí que va admetre el recurs d’empara de quatre condemnats més per les protestes contra les retallades del 2011, però encara ha d’emetre’n la sentència.

L’Audiència Nacional va absoldre els 19 acusats pel “setge”al Parlament, però tant el fiscal com la Generalitat hi van recórrer en contra al Suprem, que va acabar condemnant-ne vuit a una pena de tres anys de presó per un delicte contra les institucions de l’Estat. En el cas que el Constitucional no els reconegués el dret de protesta, llavors podrien recórrer a Estrasburg, que no s’ha pronunciat sobre el fons del cas.