El cas Quintana ha quedat vist per a sentència. Després de tres setmanes de judici, fiscalia i acusació particular mantenen els càrrecs contra els dos mossos acusats de disparar la pilota de goma que presumptament va rebentar l’ull a Ester Quintana el 2012. La defensa ha demanat que els agents no paguin els “errors” que es van produir en la gestió del cas per part de la conselleria d’Interior.

En els al·legats finals davant el jutge, les advocades defensores han demanat l’absolució per al subinspector i l’escopeter acusats perquè creuen que no n’ha quedat demostrada l’autoria. També han insistit en el fet que no s’ha pogut descartar que el que va ferir Quintana a l’ull durant la manifestació per la vaga del 14-N fos en realitat un projectil viscoelàstic, una possibilitat que, per la fiscal, és un “insult a la intel·ligència” ja que, segons ha exposat, és “una evidència” que va ser una pilota de goma.

La fiscal Marta Marquina també ha acusat la defensa dels processats de practicar una “cerimònia de la confusió” perquè els fets quedin impunes. En la mateixa línia, s’ha expressat l’advocada d’Ester Quintana, Laia Serra, que exerceix l’acusació particular. Serra també ha carregat durament contra la Divisió d’Afers Interns dels Mossos, als quals ha acusat de “corporativisme”. Un cop acabada la vista, la lletrada ha dit que el judici ha estat “lleial i honest” i ha afegit que “almenys la veritat ha tingut la seva oportunitat.”

També ha parlat a la sortida Ester Quintana, que s’ha mostrat “satisfeta i contenta” que s’hagi acabat. Ha reconegut que ha estat un procés “dur” i “impactant” per a ella, sobretot escoltar les declaracions dels metges que l’han atès fins ara perquè li han fet reviure “un altre cop, en unes hores, tot el que he passat durant gairebé quatre anys”.

La fiscalia manté la petició de dos anys de presó i quatre d’inhabilitació per als dos antiavalots acusats, mentre que l’acusació particular en demana nou de presó i d’inhabilitació.