estel sagrada família torre mare de deu

La setmana que ve es tornarà a il·luminar l’estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar betevé. L’Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família han arribat a un acord perquè l’estel es torni a encendre. Dijous, 24 de febrer, la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà es reunirà per donar el vistiplau definitiu a la proposta i es començarà a il·luminar aquell mateix capvespre.

El gran estel, situat a 128 metres d’altura, es va encendre el 8 de desembre i va il·luminar la ciutat fins al 9 de gener. Des de llavors, la Sagrada Família i l’Ajuntament, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, han treballat i consensuat les condicions d’il·luminació de l’estrella de forma permanent. Segons ‘La Vanguardia’, el consistori i la Junta Constructora segueixen treballant en la il·luminació ornamental de tot el conjunt de l’edifici.

L’horari de la il·luminació variarà segons la llum

A partir de dijous de la setmana que ve, l’estel s’encendrà a les 19 h i s’apagarà a les 23 h, i ho farà en aquestes hores durant tot el mes de febrer. Cada mes s’il·luminarà i apagarà en hores diferents per adaptar-se al canvi de llum natural. Al març s’il·luminarà a les 19.30 h; a l’abril, a les 21 h; al maig, a les 21.30 h; al juny i al juliol, a les 23 h i després s’anirà reduint mitja hora. Al novembre començarà a il·luminar-se a les 18.30 h i ho farà a les 18 h al desembre. Les hores d’apagada també variaran: fins a les 23 h al febrer, març i octubre; fins a la mitjanit des de l’abril al setembre i a les 22 h del novembre al gener.

Coincidirà amb el Mobile World Congress

La reencesa de l’estrella coincidirà amb el Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 28 de febrer i el 3 de març a Fira de Barcelona. Es tracta del primer gran congrés que se celebra a la ciutat després de dos anys de pandèmia i portarà milers de persones a la ciutat. Amb la il·luminació de l’estel, el temple es convertirà en un nou atractiu nocturn de la ciutat.

Contaminació lumínica?

Segons ‘La Vanguardia’, l’Ajuntament i la Sagrada Família han treballat per definir “unes condicions d’il·luminació de l’estrella i de l’edifici raonables i compatibles amb l’entorn”. El veïnat de la Sagrada Família ha qüestionat la contaminació lumínica que ja va provocar l’estrella durant l’encesa en el període de Nadal.