La campanya #estamospreparadasytú vol reivindicar les capacitats laborals de les dones trans. Per això han fet un seguit d’accions per reclamar els seus drets i denunciar que encara pateixen discriminació. Una d’aquestes ha estat la sortida que han fet aquest dilluns pels carrers del centre de la ciutat. Un grup de dones s’ha adreçat als comerços per repartir postals reivindicatives als ciutadans.

postal transsexuals
postal transsexuals

La campanya també inclou un espot en què es veuen dones d’aquest col·lectiu reivindicant el seu paper en el món professional.

Un informe analitza com està el col·lectiu

També s’ha fet un estudi, després de dos anys de recerca, per part d’un grup de 33 dones conjuntament amb Metges del Món Catalunya. L’informe ‘Sumant mirades a la realitat transgènere a Barcelona’ recull les demandes del col·lectiu. Expliquen que allà on s’ha de millorar és en la salut, la situació laboral, la prostitució i la transfòbia.

Critiquen que les empreses són reticents a l’hora de contractar una persona trans. També diuen que s’han acostumat a conviure amb la discriminació dins del món laboral. L’informe també recull que les dones relacionen les possibilitats d’obtenir un lloc de feina en funció de si poden amagar que són trans.

Pel que fa a la salut, critiquen que el personal mèdic de l’atenció primària no té prou informació sobre els passos que han de seguir en el procés de trànsit ni tampoc sobre els recursos que tenen disponibles. Denuncien que se’ls transmet que viuen en un “cos incorrecte” i que el procés finalitzarà únicament quan assoleixin el cos de dona. Una visió que no comparteixen.

Les dones denuncien que encara hi ha discriminació al carrer

L’informe mostra que les dones continuen patint transfòbia, que és la discriminació al carrer. Se senten, en alguns casos, assenyalades, pel fet de ser trans. Una altra situació incòmoda per al col·lectiu és que en la majoria de casos han estat rebutjades en l’àmbit familiar. Un fet molt dolorós per a moltes afectades.