Els agents de la Policia Nacional han desarticulat un entramat dedicat a la coneguda estafa dels revisors de gas. Aquesta intervenció s’ha estès a Catalunya, a la Comunitat de Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Illes Balears, Andalusia i el País Valencià. Un dels estafadors va ser detingut a Barcelona.

Els falsejadors tenien un entramat de 60 empreses dedicades a enganyar majoritàriament ancians, estrangers i discapacitats: van robar a prop de 2.000 persones de tot Espanya. Després de fer creure a les víctimes que es tractava d’una revisió obligatòria de la instal·lació de gas butà, els feien treballs de manteniment innecessaris pels quals els cobraven quantitats abusives que oscil·laven entre els 50 i els 390 euros. També aprofitaven per endur-se objectes de valor que trobaven per casa. En alguns casos, acompanyaven la víctima al caixer perquè en tragués la màxima quantitat possible i poder endur-se-la.

A costa d’aquestes accions criminals, els detinguts gaudien d’un alt nivell de vida i nombroses propietats. Això sí, les empreses que havien creat no pagaven res a la Seguretat Social pels seus suposats treballadors, així que acumulen un deute de prop de quatre milions d’euros.

Les investigacions, que han durat uns dos anys, han permès embargar 227 comptes bancaris oberts en 19 entitats, així com la confiscació de 10 vehicles de gamma alta.