detinguts estafa loteria nadal

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones acusades d’estafar un total de 28.290 euros a través de la venda de falsos bitllets de loteria. A més també són presumptes autors de furts a les seves víctimes.

El grup criminal està format per una mateixa família d’origen colombià: una mare i dos fills, que seleccionaven com a víctimes dones d’origen sud-americà i d’avançada edat. Aquest dilluns els tres detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després d’haver passat a disposició judicial.

Estafaven i furtaven a les víctimes

El “modus operandi” era el següent: un dels homes demanava diners a les víctimes com a aval per poder cobrar el premi d’una suposada butlleta de loteria premiada. S’excusaven en el fet que no ho podien perquè es trobaven en una situació d’estada irregular al país. A canvi, oferien una important contraprestació econòmica, joies o objectes de gran valor.

La dona era qui donava credibilitat a l’estafa. Feia una trucada al suposat treballador de l’administració de loteries per corroborar que la butlleta en qüestió estava premiada. En realitat, però, aquest treballador era el tercer membre del clan.

A l’estafa se s’hi sumava el furt d’objectes personals. Algunes víctimes retiraven els diners del banc, però d’altres anaven a l’habitatge per buscar efectiu. En aquest moment els delinqüents aconseguia furtar pertinences de la víctima.