Tres homes han estat detinguts per demanar crèdits amb documentació falsa i sense cap intenció de tornar-los. Segons la policia, els detinguts treballaven de manera coordinada. En un banc del passeig de Gràcia van aconseguir un crèdit de 16.000 euros, suposadament per comprar un cotxe, però amb l’únic objectiu d’estafar l’entitat.

Una oficina bancària del passeig de Gràcia va concedir el 16 de gener un préstec per valor de 16.600 euros a un home per comprar un vehicle. Uns dies després, el director de l’oficina va comprovar que el compte bancari del client estava en números vermells i va sospitar que no tenia intenció de retornar el préstec.

La investigació va revelar que tant les nòmines com la documentació del concessionari per la compra del vehicle presentades per client eren totalment falses. Amb les càmeres de seguretat del banc s’ha comprovat que en el moment de demanar el préstec hi havia tres persones implicades en l’estafa: la persona que demanava els diners; el seu representant legal, que era qui portava la documentació i donava ordres; i una tercera persona que feia tasques de vigilància.

Fins al moment s’ha comprovat que el grup ha intentat enganyar almenys a una altra entitat bancària de l’Eixample, tot i que no es descarta que n’hi hagi més d’afectades. Els estafadors van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra la setmana passada i van passar a disposició judicial.