L’Estadi Olímpic Lluís Companys s’ha convertit durant unes hores en un laboratori gegant on 2.000 alumnes de 2n i 3r d’ESO han experimentat amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques. Els joves han posat en pràctica els seus coneixements: han planificat un viatge a Mart i han posat en pràctica la física a través del concert d’una orquestra de corda.

L’art ha tingut també un paper protagonista perquè l’Orquestra Barcelona Filharmonia i el projecte dansa Equidart han abordat la relació amb la física i les tres lleis de Newton. Els participants han gaudit de la dansa i han après els moviments que poden fer els humans a la superfície del planeta. Dins de les proves de tecnologia destaca la d’un robot que han programat els alumnes i que ha hagut de superar una pista d’obstacles. Un altres dels atractius ha estat recórrer un laberint de raigs làser.

Els joves són de 23 escoles de la ciutat i han recorregut l’Estadi Olímpic completant un total de 15 proves.

És la primera edició de la sessió educativa Visions – Steam Anella. El concepte “steam” està molt de moda i vol promocionar la vocació cientificotecnològica entre els alumnes. Actualment s’està promocionant molt entre les noies per incentivar-les a estudiar carreres científiques i potenciar-ne l’arribada a càrrecs de lideratge.

estudiants al Visions - steam anella a l'Estadi Olímpic