Aquest diumenge a les 18.45 h l’Estació Espacial Internacional (ISS) s’ha deixat veure des de la ciutat . La meteorologia ha acompanyat, perquè el sol s’ha començat a pondre a les 18 h i el cel estava molt serè. Malgrat la llum de la lluna, en fase creixent, i la contaminació lumínica de l’entorn urbà ha estat possible observar durant uns minuts la trajectòria d’aquest satèl·lit, que s’ha vist com un punt brillant en moviment en direcció nord-est.

Estació Espacial Internacional

 

Actualment la ISS està composta per sis astronautes de la NASA (l’Agència d’Administració Nacional i de l’Aeronàutica de l’Espai); l’Agència Espacial Federal Rusa (FKA); l’Agència Japonesa de l’Exploració Espacial (JAXA); l’Agència Espacial Canadenca (CSA,) i l’Agència Espacial Europea (ESA). Aquest projecte funciona des de 1998 però permet tripulació, que canvia de forma periòdica, des de novembre del 2000.

La ISS té una velocitat en òrbita de 7,66 km/s, però pot assolir una velocitat màxima de 27.600 km/h. Està situada a una altura d’òrbita de 408 km.