Prop d’un miler de persones s’han mobilitzat al centre de la ciutat per celebrar el dia del treballador en una protesta convocada per sindicats i organitzacions de l’esquerra anticapitalista. La marxa ha transcorregut amb normalitat —seguida d’un fort desplegament policial— fins que, al voltant de les 19 h, alguns manifestants han fet destrosses en diversos hotels de la via Laietana.

La manifestació, amb el lema “Tot el poder per a la classe treballadora. No patirem vides de misèria per mantenir el seu luxe”,  ha estat convocada per Arran, la CUP, el SEPC, Endavant i la Coordinadora Obrera Sindical. Tots ells han aprofitat l’acte per reivindicar millores en les condicions laborals dels treballadors i denunciar la precarietat laboral, la temporalitat dels contractes i la discriminació de dones en l’àmbit laboral. Camila Paravicino, del sindicat COS, ha explicat que els contractes són cada vegada “més temporals, més precaris” i que, de fet, les dones són les “més afectades contractades en feines poc valorades, menyspreades i malpagades”.

Els col·lectius de l’esquerra independentista també han aprofitat la manifestació per mostrar el seu rebuig al model turístic de Barcelona. De fet, cap a les 19 h s’han produït alguns incidents quan un grup aïllat de manifestants, alguns encaputxats i d’altres disfressats de pallasso, han trencat vidres de tres hotels propers a la via Laietana —com l’Hotel Ohla o l’Hotel Barcelona Catedral—, han llançat pintura als edificis i han cremat, també, un carretó de la compra.

La manifestació ha començat a les 17.30 en dos punts diferents de la ciutat. Per una banda, la columna dedicada al treball ha tingut el punt de trobada a l’Arc de Triomf, mentre que la columna anomenada lluita ha sortit des del Parc de les Tres xemeneies. La marxa s’ha unit al Paral·lel amb una concentració del sindicat ferroviari i ha acabat passades les 20 h davant de l’Hotel Barcelona Universal, on s’ha llegit un manifest.