La manifestació, amb el lema “Tot el poder per a la classe treballadora. No patirem vides de misèria per mantenir el seu luxe”,  ha estat convocada per Arran, la CUP, el SEPC, Endavant i la Coordinadora Obrera Sindical. Tots ells han aprofitat l’acte per reivindicar millores en les condicions laborals dels treballadors i denunciar la precarietat laboral, la temporalitat dels contractes i la discriminació de dones en l’àmbit laboral. Camila Paravicino, del sindicat COS, ha explicat que els contractes són cada vegada “més temporals, més precaris” i que, de fet, les dones són les “més afectades contractades en feines poc valorades, menyspreades i malpagades”.

Els col·lectius de l’esquerra independentista també han aprofitat la manifestació per mostrar el seu rebuig al model turístic de Barcelona. De fet, cap a les 19 h s’han produït alguns incidents quan un grup aïllat de manifestants, alguns encaputxats i d’altres disfressats de pallasso, han trencat vidres de tres hotels propers a la via Laietana —com l’Hotel Ohla o l’Hotel Barcelona Catedral—, han llançat pintura als edificis i han cremat, també, un carretó de la compra.

La manifestació ha començat a les 17.30 en dos punts diferents de la ciutat. Per una banda, la columna dedicada al treball ha tingut el punt de trobada a l’Arc de Triomf, mentre que la columna anomenada lluita ha sortit des del Parc de les Tres xemeneies. La marxa s’ha unit al Paral·lel amb una concentració del sindicat ferroviari i ha acabat passades les 20 h davant de l’Hotel Barcelona Universal, on s’ha llegit un manifest.