RICARDO ÁLVAREZ-ESPEJO, inspector general de l'Exèrcit "Aunque este año pasado no se haya participado en el festival de la infancia manifestamos nuestro firme deseo y mano tendida para poder retormar de nuevo la participación y acercar a nuestra infancia y juventud aquellas instituciones que estan al servicio de la sociedad así como por la defensa de la libertad y la seguridad de los ciudadanos."

L’inspector general de l’Exèrcit espanyol, Ricardo Álvarez-Espejo, ha criticat que les forces armades no tinguessin representació en el darrer Festival de la Infància, que es va celebrar durant aquestes festes a la capital catalana. En el discurs de la Pasqua Militar, Espejo ha ofert mà estesa i diàleg perquè l’Exèrcit torni a l’espai.

El màxim representant de les forces armades a Catalunya no ha deixat passar per alt un dels temes polèmics de l’any: la desaparició de l’Exèrcit del Festival de la Infància. En el discurs de la Pasqua Militar, Álvarez-Espejo ha expressat “ferm desig i la mà estesa per poder reprendre la participació” al festival amb l’objectiu “d’apropar la institució a infants i joves”. Aquest ha estat el primer any que l’Exèrcit no tenia presència al festival, després de 13 anys ininterrompudament de participació.

Pel que fa al Saló de l’Ensenyament, un espai on la presència de les forces armades també ha estat qüestionada per diversos grups polítics i organitzacions en contra de la militarització, Espejo ha afirmat que confia participar-hi el proper març amb l’objectiu d’explicar als joves les ofertes laborals que tenen a l’Exèrcit.