L’immoble està format per dos locals i 12 pisos. D’aquests, nou estan actualment ocupats i a quatre se’ls ha notificat que han d’abandonar l’habitatge tan bon punt venci el contracte. Els veïns atribueixen aquest fet a l’atractiu que ha guanyat la zona amb la desaparició de l’històric centre penitenciari, del qual es preveu el tancament definitiu d’aquí a nou dies. De fet, expliquen que els propietaris de la finca, una família, n’estan negociant la venda al grup immobiliari Renda Corporació.

Els afectats han fet pinya per evitar que els expulsin. Han penjat pancartes de denúncia als balcons de l’edifici i ja fa uns dies que es reuneixen amb representants de l’Oficina de l’Habitatge de l’Eixample perquè hi intervingui. Demanen a l’Ajuntament que estudiï el cas i que eviti la compra de l’immoble. També s’han trobat amb un nou col·lectiu que s’està organitzant: la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, que s’ha creat precisament perquè han detectat altres casos com aquest al barri.

Un dels 12 pisos de l’immoble, que ja fa temps que no està habitat, s’anuncia en un portal immobiliari. Està en venda per 260.000 euros. En la descripció, s’hi ressalta, com un dels atractius principals, el nou projecte previst a la presó actual: “A prop de l’estació de Sants i de la presó Model, de la qual es preveu el tancament el 2018 per crear nous usos, entre els quals figuren equipaments com guarderies, residència d’avis, centre per a gent jove i zones verdes.”