Un estudi de l’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar conclou que un esmorzar de qualitat que aporti entre un 20 i un 30 % de les calories totals del dia redueix els principals factors de risc cardiovascular. Una de les investigadores, Camille Lassale, explica al betevé directe que l’estudi ha seguit l’evolució durant tres anys de 383 participants, que tenien entre 55 i 75 anys, amb obesitat o sobrepès.
Camille Lassale detalla: “Els participants ingerien un esmorzar de dieta mediterrània hipocalòrica, acompanyat d’exercici físic”. Els factors de risc cardiovascular que es van tenir en compte van ser el pes, el perímetre de la cintura, el colesterol i la pressió arterial. Segons la investigadora, l’estudi indica que els participants van baixar de pes, van reduir l’obesitat abdominal, amb una rebaixa del perímetre de la cintura, i van millorar els nivells del colesterol HDL, l’anomenat colesterol bo.
Molta fibra i greixos saludables
Un esmorzar de qualitat amb uns hàbits sans s’associen amb un envelliment saludable. Karla Alejandra Pérez Vega, també investigadora de l’Hospital del Mar, precisa: “Un esmorzar favorable ha d’incorporar diversos tipus d’aliments, que tinguin molta fibra, proteïnes de qualitat, greixos saludables, com els de la fruita seca, o algun lacti”. La científica assenyala: “L’àpat matinal no ha de ser copiós, sinó equilibrat i moderat, i es pot fer durant tot el matí, a la millor hora que ens convingui”.