Vist l’imminent nomenament del successor de Lluís Martínez Sistach al capdavant de la Diòcesi de Barcelona, Església Plural creu que el nou titular no hauria d’estar vinculat a qualsevol dels dos sectors del clergat enfrontats des de finals del segle XVIII. “És un càncer de la nostra Església”, ha dit Torrens.

Després de les informacions que apunten a l’actual bisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, com a nou arquebisbe de Barcelona, Torrens creu que Vives està “pastoralment identificat amb un dels dos grans sectors del clergat” i que s’estimaria més una persona que no hi tingués cap mena de relació.

Pel que fa a l’aspecte nacional, valora que Vives té un perfil “més polític” i està acostumat a relacionar-se com a cap d’Estat d’Andorra. “Si finalment nomena Vives, el Vaticà es pren en consideració que Catalunya pugui esdevenir un estat independent”, ha dit. De Martínez Sistach n’ha elogiat la capacitat de ser interlocutor directe amb la Santa Seu -“abans tot passava per Madrid”-, diu, però ha destacat negativament “una certa paràlisi de la diòcesi a favor d’una ‘pax Romana'”.

“Massa exposició de les víctimes”

Sobre la cerimònia per les víctimes de l’accident aeri de Germanwings, Torrens l’ha qualificat de molt correcta tot i que en discrepa que fos un acte confessional. “Les víctimes també tenen unes creences plurals. Obligar-los a haver de passar per una missa per rebre la solidaritat, ens avergonyeix com a cristians”.

Segons el seu punt de vista, les víctimes van estar massa exposades a les imatges, “més en benefici dels polítics que en el de les mateixes víctimes”.