L’esfondrament d’una part del sostre de la Piscina Sant Jordi a quarts de 12 d’aquest dilluns ha obligat a tancar l’equipament, de moment, sense data de reobertura. Concretament, ha caigut una filera de les planxes del fals sostre, uns 15 metres. Es creu que ha fallat una de les subjeccions i això ha fet caure tota la filera. En el moment de l’esfondrament les instal·lacions estaven obertes al públic i hi havia dos grups escolars i una desena de socis. Tot i això, en la zona afectada no hi havia ningú. A més, el sostre ja estava protegit amb una malla que ha contingut les plaques de manera que no han arribat a caure a l’aigua. Per tot plegat no s’ha lamentat cap dany personal.

La remodelació del sostre estava prevista

La malla s’havia instal·lat de manera preventiva ja que es tenia constància que calia remodelar les subjeccions del fals sostre de la piscina. De fet, la licitació de les obres s’ha fet aquest setembre i ara s’està pendent de l’adjudicació. L’incident, doncs, ha precipitat el tancament de la instal·lació i ha obligat a la Federació Catalana de Natació, que en gestiona el funcionament, a suspendre tots els cursets i les activitats que hi havia programades a la piscina. La federació ja havia previst fer obres a les instal·lacions abans que acabés l’any.

De fet, aquesta tarda hi havia programades activitats extraescolars per infants i, tot i que s’havia informat a les famílies per correu electrònic, algunes s’han apropat fins a l’equipament. Tot i això, el gimnàs i les activitats que es fan fora de la zona aquàtica segueixen funcionant amb normalitat.

Des de la direcció insisteixen que la instal·lació “és del tot segura”. L’espai dedicat al ‘fitness’ i les sales d’activitats dirigides continuen obertes al públic i funcionen amb normalitat.

La reobertura de la Piscina Sant Jordi, pendent de l’informe dels tècnics després de l’esfondrament

Sense data de reobertura de la piscina

Els arquitectes de l’Institut Barcelona Esports han revisat la instal·lació . Tot i això, no es preveu que es pugui tornar a obrir fins que s’hagin fet les obres de remodelació del sostre.