operacio guardia civil diagonal mar

El barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou ha estat aquest dimecres un dels escenaris d’un gran dispositiu policial conjunt entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra el tràfic de drogues, sobretot de cocaïna. Segons han informat fonts policials, s’han efectuat vuit escorcolls en immobles de la zona i en altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. També hi ha hagut detinguts, si bé encara no n’ha transcendit el nombre concret.

L’actuació policial s’emmarca en una investigació que ja fa temps que va engegar la Policia Nacional i que, segons ha pogut saber betevé, segueix de prop una “organització criminal potent” que distribueix substàncies estupefaents, algunes de les quals han estat intervingudes per la policia. Els agents també s’han endut caixes amb papers, tal com han explicat alguns veïns.

La investigació continua oberta i es troba sota secret de sumari.

Els veïns no sospitaven res

Els escorcolls han començat aquest dimecres al matí, quan un dispositiu policial s’ha desplegat a un edifici del carrer de la Selva de Mar, a tocar de la cruïlla amb el carrer de Llull, tal com asseguren els veïns. Més tard, han vist més agents intervenint a l’espai de les antigues Galeries Montseny, entre Selva de Mar i Josep Pla.

En declaracions a betevé, els veïns consultats asseguren que no tenien cap sospita de “moviments estranys” per vendre o distribuir drogues pel barri.