Després de les inspeccions de la Guàrdia Civil en impremtes de Sant Feliu de Llobregat, l’Hospitalet i Badalona per buscar material relacionat amb l’1-O, les forces de l’Estat han arribat, també, a la capital catalana. Una vintena d’agents de la policia espanyola han entrat aquest divendres a l’empresa Marc Martí, del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou.

El gerent de l’empresa, Marc Martí, ha explicat a betevé que la Guàrdia Civil l’ha citat a declarar en dependències policials per investigar si ha incorregut en algun delicte. Segons ha indicat, podria estar acusat de “distribuir cartells d’entitats sobiranistes”. Martí ha qualificat l’actuació de la policia d’insòlita i ha negat que “cap d’aquests cartells sigui il·legítim o inadequat per a cap persona”.

Una vintena de joves s’han concentrat a les dependències del districte de Sant Martí per rebutjar l’actuació de la Guàrdia Civil. Els manifestants han tret estelades i han protestat amb crits de “Fora” i “No us volem”.

La Guàrdia Civil ha actuat a un total de quatre impremtes. A banda de Sant Martí, el cos policial ha inspeccionat la seu d’aquesta mateixa empresa a l’Hospitalet de Llobregat. A aquests escorcolls cal sumar-hi els que s’han fet a la impremta Artyplan, a Sant Feliu de Llobregat; a Gràfiques Gongraf, a Badalona i, fa una setmana, a la impremta Indugraf, de Constantí.

Identificats per penjar cartells

D’altra banda, la CUP, Esquerra Republicana i l’organització antirepressiva Alerta Solidària han denunciat que  aquest dijous a la matinada agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han requisat material de campanya del referèndum i han identificat diverses persones que penjaven cartells de l’1-O en municipis com Montcada i Reixac, Cerdanyola, Figueres o les Cases d’Alcanar.

Interromput un acte de la CUP al País Basc

La policia local de Vitòria ha obligat a aturar una conferència que la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha fet a la ciutat basca. El jutge ho ha considerat il·legal en compliment de la resolució del Tribunal Constitucional sobre el referèndum. Gabriel ha considerat “vergonyós, lamentable i reprovable que en aquest país se suspengui la llibertat d’expressió” i ha afirmat que “poden il·legalitzar un acte però no poden il·legalitzar tot un poble”.