L’Agència Tributària ha posat en marxa una macrooperació contra el frau fiscal. Més de 500 funcionaris han escorcollat un total de 87 locals d’oci nocturn arreu de l’estat, 14 dels quals a la ciutat de Barcelona. L’operació Chopin, la més gran que s’ha realitzat fins ara en aquesta matèria, investiga establiments que declaraven la majoria de pagaments en targeta de crèdit, tot i que és molt habitual que els consumidors de discoteques i pubs paguin en efectiu.

Més de 500 funcionaris de l’Agència Tributària han entrat en 87 locals d’oci nocturn des de la matinada d’aquest divendres. Concretament, s’han fet 16 escorcolls a Catalunya, 14 dels quals a Barcelona. Els inspectors buscaven documentació sobre la recaptació diària, els tiquets i la facturació dels establiments.

L’Agència Tributària ha detectat “diferències substancials” entre l’activitat que declaraven els locals y el preu de les entrades i les consumicions. En un comunicat, l’agència assegura que una irregularitat molt estesa consistia a eliminar a la barra els tiquets de consumicions que pagaven prèviament els clients. A més, segons l’organisme, els establiments declaraven una gran volum de cobraments amb targeta de crèdit, quan el pagament en efectiu és molt més habitual en el sector de l’oci nocturn.