La imatgeria festiva de la Trinitat Vella suma cinc figures noves. Es tracta de dos gegantons i tres capgrossos que han estat elaborats per alumnes de primària de les tres escoles del barri. Les imatges s’han subvencionat a través del Pla de barris i s’han batejat en el marc de la Festa major de la Trinitat Vella.

Figures adaptades als infants

Els gegantons i capgrossos s’han creat amb l’ajuda de l’artesà Alexandre Jodar i el projecte de construcció s’ha allargat durant dos cursos. Les escoles van començar a dissenyar les imatges el curs passat. El primer pas va ser elaborar-ne els models. En lloc de fer-los de la manera tradicional amb fang, van fer servir fusta, caixes i cartró. Aquest curs han elaborat les figures definitives a partir de materials reciclats: “No estan construïts de forma tradicional sinó amb materials més fàcils de manipular, com el paper de diari i el cartó. Els processos que hem fet servir han estat també processos més senzills. Els gegantons pesen poc i estan pensats perquè els puguin fer ballar amb facilitat els infants”, explica Jodar.

Capgrossos i gegantons personalitzats

L’Escola Ramon y Cajal ha presentat tres capgrossos i els han elaborat els alumnes que aquest curs fan sisè. Un representa el científic Ramon y Cajal. Els altres dos representen dues cèl·lules que han anomenat La Negra i El Negre.

Per la seva part, els alumnes de quart de l’Escola Ramon Berenguer III han fet un gegantó en forma de coet. Han escollit aquesta forma perquè el coet és el logotip de l’escola. L’han fet de cartró, paper de diari i cinta de pintor. Està pintat amb pintures acríliques vermella i blanca i està conduït pel Ramonet, un personatge molt estimat a l’escola.

El Col·legi Santíssima Trinitat ha presentat el Santi, un gegantó que es caracteritza per dur la bata de l’escola i un saxofon a la mà. L’han fet els alumnes de primer d’ESO, els mateixos que ja han començat a construir la Trini, la futura gegantona que acompanyarà el Santi i que en aquest cas durà un tambor.