Dues escoles del barri de la Sagrera s’han trobat sense calefacció durant aquests dies de fred. Es tracta de l’Escola 30 Passos i l’Escola Bressol Municipal Icària. Tot i que es troben a poca distància, però, la causa no és la mateixa: mentre que a la Icària se’ls ha espatllat la calefacció, a la 30 Passos no han pogut escalfar-se per culpa dels problemes en la potència de la instal·lació elèctrica. Aquesta avaria elèctrica ja s’ha arreglat i aquest dijous han pogut tornar a engegar la calefacció.

A l’Escola Bressol Municipal Icària, dilluns al matí es van adonar que la calefacció no funcionava. Tot i que des de dimarts ja s’ha buscat una solució provisional i s’han instal·lat calefactors, caldrà canviar la calefacció. Per ara, l’Ajuntament no ha avançat quan podria estar resolt i les famílies consideren que els calefactors no són suficients ja que a primera hora del matí les aules estan molt fredes i la temperatura torna a baixar cada vegada que ventilen els espais per prevenir contagis de coronavirus.

El primer dia de l’avaria va ser el més complicat i les famílies lamenten que no se les va informar fins a la tarda, quan van anar a recollir les criatures. Blandine Giraud, mare i membre de la junta de l’AMPA de l’escola, explica que les educadores van reaccionar ràpidament i van abrigar els infants amb la roba de recanvi que tenien al centre. Tot i això, després de tot el dia, els nens tenien fred. Creuen que si els haguessin avisat els haurien pogut portar més roba o recollir-los més aviat de l’habitual.

Incidència elèctrica a l’Escola 30 Passos

A l’Escola 30 Passos tampoc han pogut utilitzar la calefacció amb normalitat aquests últims dies de fred però, aquí sí, la incidència ja s’ha resolt i aquest dijous han pogut tornar a engegar la calefacció. En aquest cas la causa han estat els problemes de potència que ha patit la instal·lació elèctrica. Segons s’ha explicat a les famílies la incidència no té relació amb les obres que s’estan fent als carrers de l’entorn, que sí que havien provocat talls en el subministrament d’aigua fa uns mesos.