La borrasca Gloria no només ha fet volar arbres, branques, semàfors i senyals de trànsit sinó que també ha arrossegat plaques d’amiant en mal estat en diversos punts de la ciutat. El Consorci d’Educació ha confirmat a betevé que una part del sostre que es va enfonsar a l’Escola Infantil Jesús Maria, al carrer de Tamarit, és de fibrociment. Es tracta de la coberta de l’edifici que acull el menjador, una antiga capella i un altell de l’escola.

El centre declina fer declaracions perquè vol esperar “a tenir tota la informació dels pèrits i els arquitectes”. De fet encara no ha comunicat a les famílies afectades quan reobrirà el centre. En aquest sentit la mare d’una alumna explica que el centre ha fet una petició al Departament d’Educació perquè habiliti un espai alternatiu que permeti als infants tornar a l’escola.

La teulada d’una nau al Poblenou

Al Poblenou els veïns també viuen alertats perquè la teulada d’una nau en mal estat ha empitjorat molt arran del temporal. “Ja estàvem preocupats perquè sabíem que estava en mal estat però ara s’ha aixecat i segur que moltes fibres s’han mogut i el problema és que no sabem a qui recórrer ni què podem fer”, explica la Marike, una veïna que fa un any i mig que viu al costat d’aquesta nau.

 

La FAVB reclama mesures a l’Ajuntament

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha emès un comunicat en què alerta del perill de manipular els trossos de fibrociment que el temporal hagi pogut arrencar o desplaçar i recomana que, si es detecta, s’avisi la Guàrdia Urbana o el 112.

Davant d’aquests perills, un dels seus portaveus, Manuel Moreno, insta el govern municipal a prendre mesures més contundents per evitar qualsevol afectació en la salut produïda pel fibrociment. L’entitat creu que la solució és crear una oficina d’atenció al ciutadà específica per a casos relacionats amb l’amiant.