Per primera vegada, algunes escoles bressol de Barcelona també tenen servei de casal durant l’agost dins la campanya Vacances d’estiu 2021. L’oferta s’ha ajustat a la demanda i, finalment, han estat 13 els centres que funcionen durant la primera quinzena d’aquest mes. L’objectiu és que les famílies puguin conciliar també aquests dies.

jardí escola bressol l'arboç
L’Escola Bressol Municipal l’Arboç és un dels centres que ofereix casal aquest estiu

L’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar la voluntat d’obrir els centres per adaptar-se a les necessitats de les famílies. De fet, l’any passat ja es va intentar obrir les escoles bressol a l’agost, però la demanda no va ser suficient i, finalment, la iniciativa no va tirar endavant. Aquest estiu seran 13 les escoles bressol municipals obertes aquesta primera quinzena d’agost, tot i que inicialment el consistori va plantejar que fossin la meitat del centenar que hi ha a Barcelona.

Segons ha explicat la comissionada d’Educació, Maria Truñó, l’objectiu és que els infants tinguin un entorn educativament estimulant, però també donar resposta a les necessitats de conciliació de les famílies: “Cada vegada menys tanquem a l’agost, i cada vegada més hi ha la necessitat de conciliar al llarg de tots els mesos de l’any”.

Un dels centres que funciona a l’agost és l’Arboç, a Montbau, que té servei de casal la primera setmana d’agost amb 12 nens d’entre un i tres anys que formen part d’un únic grup bombolla amb dues educadores. En aquest centre el cost d’una setmana, en horari de 9 a 17 hores, és d’uns 140 euros.

Aquest servei de casal funciona gràcies a les AFA i les empreses de lleure. En el cas de l’Arboç, el casal va a càrrec de l’Associació Educativa Engresca, que de fet, gestiona vuit dels 13 centres oberts aquest agost.

Més de quatre milions d’euros en beques

L’Ajuntament ha invertit un total de 4.340.000 euros en ajuts econòmics, un 25 % més que l’any passat, perquè les famílies que ho necessitin puguin accedir a aquest servei. Aquestes ajudes poden ser per a un màxim de 14 dies. En el conjunt de la campanya d’estiu a les escoles bressol s’han atorgat unes 1.409 beques i la majoria -1.247- han finançat el 90 % de la despesa.