Escola de Salut de l'Esquerra de l'Eixample

Aquest mes d’octubre s’ha estrenat un nou espai de trobada i aprenentatge dirigit per professionals de la salut de la Nova Esquerra de l’Eixample. És de caràcter dinàmic i participatiu i està obert a tots els veïns del barri, amb la voluntat de millorar-ne la salut i el benestar. Es tracta de l’Escola de Salut de Gent Gran i l’ha impulsada la Taula de Salut Comunitària a la Model.

12 sessions adreçades a la gent gran

Durant aquesta tardor s’han programat 12 sessions que inclouen el tractament de l’insomni, musicoteràpia, gimnàstica dolça, voluntats anticipades, gestió de les emocions, sexualitat, riscos de la llar, relacions saludables, recursos del barri i també es faran activitats de teatre i una passejada pel barri amb la Mercè Tatjer. L’ha impulsada la Taula de Salut Comunitària, que va començar a funcionar l’any 2016.

Estrenen l’espai de la Model

Les sessions estan dirigides a majors de 60 anys derivats dels centres d’atenció primària de la zona: Casanova, Borrell i Via Roma, on s’han de fer les inscripcions. El lloc on es fa és la sala d’actes de la Model. L’Escola de Salut de Gent Gran està impulsada per la Taula de Salut Comunitària, que va començar a funcionar l’any 2016. La intenció és millorar-ne la salut i el benestar, però també que es puguin relacionar entre ells. Per això es fan grups amplis, d’entre 20 i 30 persones.

19 escoles de salut a Barcelona

A tota la ciutat hi ha 19 escoles de salut. Des del 2008 fins a dia d’avui s’han anat obrint a diversos barris. La darrera que s’ha inaugurat ha estat la de Navas de la mà del CAP Maragall, que funciona des d’aquest mateix octubre.