La Marina Polvorina és la nova gegantona que han creat els alumnes de 6è de l’Escola el Polvorí del barri de la Marina de Port. L’han pogut construir gràcies al suport del Pla de barris de la Marina que els ha orientat en el procés. “Va ser un repte perquè no teníem nocions de com fer una gegantona”, comenta Marta Torrent, la directora de l’escola.

Amb l’ajuda d’un expert

En l’elaboració de la figura els ha acompanyat l’artesà Alexandre Jodar, que té experiència en la construcció d’aquest tipus de figures. Tot i que en la tècnica tradicional per construir un gegant se sol fer una escultura de fang, en aquest cas han adaptat la metodologia perquè els alumnes de l’escola poguessin participar en l’elaboració i, després, el puguin fer ballar. Així, els materials que més han utilitzat han estat el cartró i el paper.

Últims detalls

Hi han treballat durant tot el curs i ara ja només els queda acabar d’ultimar els detalls del vestuari i fer-hi els últims retocs. També practiquen per aprendre a fer-la ballar ja que el dia 21 de juny la volen mostrar al barri: participarà en la seva festa de fi de curs i després sortirà en una cercavila pels carrers de la Marina de Port. De cara al proper curs també volen organitzar altres activitats amb entitats del barri on pugui participar la nova gegantona.

Fruit d’un concurs

La figura de la Marina Polvorina s’inspira en el dibuix d’una exalumna del mateix centre. L’any passat era estudiant de 6è de primària i el seu dibuix va guanyar un concurs on van participar nens i nenes de diferents escoles del barri per escollir un personatge que representés la Marina de Port. En aquell moment no sabien que del dibuix guanyador en farien una figura. Així doncs, sense saber-ho, aquesta alumna també va col·laborar a dissenyar la gegantona de l’escola.