Les famílies de l’Escola Patronat Domènech reclamen millores als entorns del centre. Consideren que tenen uns nivells de contaminació molt elevats, amb molt de trànsit al carrer Gran de Gràcia i un carrer de Sant Pere Màrtir que genera situacions de risc per als infants.

Nivells alts de contaminació

Tot i estar ubicada en un carrer per a vianants, l’Escola Patronat Domènech se situa com a segon centre gracienc amb més contaminació atmosfèrica darrere de l’Escola Bressol Caspolino. Aquestes dades, que des del 2018 ha fet públiques la plataforma Eixample Respira, col·loquen l’escola a la posició 73 d’un total de 755 centres de la ciutat. Per això, les famílies reclamen mesures urgents.

Els registres són realment alarmants, ens separen 25-30 metres del carrer Gran de Gràcia”
Mireia Sánchez, AFA Escola Patronat Domènech

La Mireia Sánchez, de l’AFA del Patronat Domènech, a més de la problemàtica del fum, també explica que s’hi suma “el soroll que ens arriba des del carrer Gran de Gràcia, que actualment s’agreuja amb l’obligació de mantenir les finestres de les aules obertes per la situació de la pandèmia”.

Pacificar totalment el carrer de Sant Pere Màrtir

El Patronat Domènech és una escola petita amb dues sortides, la principal pel carrer de Gràcia, que és una via per a vianants i que el centre utilitza com a ampliació del pati; i l’altra al lateral, al carrer de Sant Pere Màrtir. En aquest punt és on les famílies reclamen pacificar el tram comprès entre el carrer de Domènech i el de Jesús, ja que consideren que en aquesta via hi poden haver situacions de risc per als infants.

La Mireia Sánchez, de l’AFA, assegura que “els cotxes que tomben des del carrer de Domènech se salten la tanca que es col·loca perquè en entrades i sortides escolars no hi transitin vehicles, doncs clar, com que la recollida dels infants s’efectua al mig del carrer s’esdevé una situació de perill en aquell moment”.

Accés de l’Escola Patronat Domènech per la porta del carrer de Sant Pere Màrtir

Menys velocitat al carrer Gran de Gràcia

El camí escolar de l’Escola Patronat Domènech té un altre punt negre al carrer Gran de Gràcia. Les famílies assenyalen que a més d’absorbir un gran volum de trànsit, també hi ha un problema de velocitat. Per això, reclamen millorar la senyalització, amb més elements verticals i pintura a terra que indiquin que és una zona escolar, també la instal·lació d’elements reductors i limitació de la velocitat.

Camí escolar pel carrer Gran de Gràcia

El centre no està inclòs al projecte Protegim les Escoles, i esperen que finalment se’ls tingui en compte. De moment, s’han sumat a la Revolta Escolar i sortiran al carrer una altra vegada, com ja ho van fer el 26 de febrer. La propera protesta serà el pròxim 12 de març. A més, ja han demanat una reunió amb el districte de Gràcia per presentar les seves queixes.