Veïns de la Verneda han reclamat, una vegada més, la construcció de l’escola municipal de música per al barri, un projecte molt reivindicat que està previst que es construeixi a l’antiga escola Pere Calafell.

La demanda s’ha fet amb una marató musical que ha organitzat la Coordinadora d’Entitats Vern, amb la complicitat de l’Associació Maria Canals.  La marató ha començat a les 10 del matí, i durant quatre hores l’Espai Pere Calafell s’ha omplert de música. Tothom qui ha volgut s’ha apuntat a tocar, això ha fet que es poguessin sentir tota mena de músics, tan professionals com aficionats. Fins i tot s’han pogut veure alguns nens que estan fent els seus primers passos en la música.

A més, a les 12 del migdia s’ha ofert un taller dedicat als més petits anomenat ‘Música per gaudir, música per créixer!’. En els nens de 5 i 10 anys han pogut combinar jocs d’audició, de cant i creació musical. D’aquesta manera, els organitzadors volien demostrar el que es podrà aprendre a la futura escola.

Una reclamació que ve de lluny

Aquesta no és una reclamació recent. L’antiga escola bressol Pere Calafell va tancar les portes el 2016 i des de llavors, els veïns van començar a mobilitzar-se, ja que patien pel nou ús que podia donar a l’edifici l’entitat bancària que era propietària de l’immoble. Finalment, l’Ajuntament va decidir comprar l’edifici per 1,8 milions per destinar-lo a equipaments. L’Ajuntament hi té previst construir-hi una escola bressol, aquest cop pública, i una escola de música municipal.

Però mentre no es fan les obres de les escoles previstes, l’edifici s’ha convertit en un nou espai expositiu, gestionat per les entitats veïnals de la zona. Ara bé, els veïns reclamen que es construeixin les escoles tan aviat com sigui possible, ja que creuen que és una millora necessària per al barri de Sant Martí de Provençals i que no cal esperar tant de temps per tirar endavant el projecte.