A l’Escola Lavínia ja tenien un capgròs: el masover de Can Vinyals. Ara que fan 50 anys, han decidit fer també una geganta. Serà la masovera de Can Vinyals, tot i que els nens ja n’hi diuen la Cinquantina, en honor a l’aniversari del centre.

La nova figura és feta a mà i hi ha participat tota la comunitat educativa. Les famílies han fet l’estructura del cos i el vestit, els alumnes i el professorat han participat en l’elaboració del cap de la geganta i tots els seus complements -el cistell ple de verdures, les arracades i el collaret-. Per tal d’adaptar la tasca a les habilitats dels petits, s’ha optat per tècniques menys professionals, però més senzilles.

Hores de plàstica i temps lliure

Els alumnes hi han dedicat les hores de la classe de plàstica. I, quan no era suficient, molts s’han quedat també en el seu temps lliure per avançar la feina. La Marta Espinach, assessora de plàstica que els ha acompanyat en tot el procés, explica que “la implicació dels nanos ha estat bestial”. Fins i tot durant algunes estones de pati, els alumnes l’han acompanyat al taller de plàstica per poder  acabar la geganta a temps.

Ara ja estan preparant els últims detalls de la figura, que es podrà veure aquest diumenge a l’inici de la Festa Major de les Corts. La geganta també ballarà dimecres a L’escola dansa, a la plaça de la Concòrdia. En aquesta ocasió l’acompanyaran un grup d’alumnes que, juntament amb el capgròs, formaran una comparsa de masoveres i masovers.