El pediatra Jeroni de Moragas va fundar l’escola a casa seva als anys 40 per tal de donar educació als nois i noies amb necessitats especials que, llavors, no rebien formació. Anys després, el centre es va traslladar a la casa del carrer de Panamà, a Pedralbes, on 80 anys després encara conserva la seva essència d’escola petita, familiar i acollidora.

El vincle afectiu com a motor d’aprenentatge

Jordi Lobo, president de la cooperativa associada a l’escola, explica que, tot i que l’educació especial i el perfil dels alumnes ha canviat molt en els últims anys, l’escola està impregnada dels seus orígens. “El doctor Moragas sempre deia que el context dels nois havia de ser acollidor, un espai on se sentissin les olors del menjar al matí, on es pogués garantir el vincle afectiu com a motor d’aprenentatge“, assegura.

Una campanya per recollir fons

La crisi del coronavirus ha trastocat l’organització de l’escola, on s’han de mantenir els protocols i les distàncies, però també el dia a dia de les famílies. Segons Joan Soler, tutor del centre, “el 20 % de les famílies tenen problemes per fer algun dels pagaments per les conseqüències derivades de la crisi de la covid”. És per això que han posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Mi grano de arena.

Una escola molt lligada a les Corts

L’Escola Moragas fa 50 anys que està ubicada al barri de Pedralbes i té una relació molt forta amb les entitats del districte de les Corts. Participa en projectes inclusius com ara el disseny de l’obsequi de Nadal que promou el districte o l’espai d’inclusió de les Corts. Una de les seves últimes iniciatives ha estat la creació del receptari inclusiu ‘Posa’t el davantal’.