L’AFA i la direcció de l‘Escola Ítaca volen aturar l’inici de les obres del futur pavelló municipal poliesportiu de L’Illa, que està previst per al proper 15 de maig. Asseguren que els treballs tindran un impacte sonor molt elevat, que això obligarà a tenir les finestres tancades i que les aules no estan preparades per treballar en aquestes condicions en els mesos de més calor. Per aquest motiu han omplert de cartells denunciant la situació en els diversos accessos de l’escola.

Ricard Gratacós, membre de l’AFA de l’Escola Ítaca, assegura que ja fa dos anys que demanen planificar i que “s’ha fet cas omís”. Sònia Benito, directora del centre, assegura que “l’escola no està preparada per suportar aquestes obres”. Creuen que ara per ara la millor opció és que s’aturi la licitació de l’obra, actualment en procés. Els treballs per l’ampliació del pavelló de L’Illa afectaran de ple dues escoles que estan a sota i al costat de l’equipament: l’escola concertada FEP Santa Teresa de Lisieux i el centre públic Ítaca. Entre tots dos sumen un miler d’alumnes.

El districte es compromet a aclimatar les aules

El districte de les Corts assegura que treballen amb el Consorci d’Educació per millorar el confort a les aules de l’Escola Ítaca per situar-hi l‘aïllament tèrmic i els sistemes de ventilació i climatització necessàries. Asseguren que s’hi durà a terme un estudi d’auscultació ambiental de l’àmbit.

De fet, malgrat que el centre és refugi climàtic i ja ha estat condicionat per fer la ventilació creuada, els professionals que hi treballen asseguren que s’arriba igualment a temperatures de més de 30 graus i fins i tot 40 en alguns casos.

Solucions per als patis i les activitats esportives

El districte ha assegurat que ha arribat a un acord amb el CEM les Corts per tal que s’hi puguin fer les activitats esportives lectives i/o extraescolars. D’altra banda, es farà un tancat d’uns 400 metres al carrer de Déu i Mata per acollir en hores de pati el miler d’alumnes dels dos centres afectats.