Representants de l’AMPA de l’Escola Flor de Maig reclamen mesures per incrementar la seguretat dels infants a l’entorn del centre ubicat, de forma provisional, en plena superilla del Poblenou. Volen que es faci un millor manteniment dels Jardins del Museu de Can Framis, situats just davant de l’escola, i que es prenguin mesures per fer més segur el parc infantil que hi ha al costat. Diuen que els cotxes, però també les bicicletes i els patinets, hi circulen massa ràpid.

L’Escola Flor de Maig vol una superilla més segura

Està previst que l’Escola Flor de Maig funcioni, durant dos anys, en uns mòduls situats entre els carrers de Sancho de Ávila i Roc Boronat, en plena superilla del Poblenou. Les famílies dels alumnes, però, desconfien dels terminis i reclamen millores a l’entorn del centre. Principalment, volen que s’implementin mesures per augmentar la seguretat dels infants que juguen al parc infantil situat a la sortida de l’escola. “Demanem a l’Ajuntament que ho estudiï, que declari zona sensible i que posi més barreres, jardineres i ressalts perquè els cotxes no hi puguin passar”, diu Helena Sans, membre de l’AMPA.

També volen que es delimiti millor l’espai entre ciclistes i vianants amb la recuperació del carril bici de Sancho de Ávila. Segons Sans, la zona és perillosa “perquè els nens i les nenes estan jugant a la superilla, però els patinets i les bicis passen molt ràpidament.

La recuperació del carril bici és una de les mesures que es podria aplicar en aquest punt, però també en tot l’àmbit de la superilla del Poblenou. Una altra proposta és la limitació de la velocitat a 10 quilometres hora, ja que en alguns punts està permès circular a 20.

Més neteja als Jardins de Can Framis

Les famílies de l’escola també demanen un increment del manteniment, vigilància i neteja dels Jardins de Miquel Martí i Pol, coneguts popularment com a Jardins de Can Framis, situats just davant del centre escolar. Asseguren que hi ha elements en mal estat que poden ser perillosos per als infants i que s’hi han trobat xeringues, preservatius i ampolles trencades.