(ACN)  Les escoles cristianes concertades de Catalunya i les seves famílies s’han mostrat aquest dimecres “sorpreses i indignades” en rebre la comunicació del Departament d’Educació segons la qual queden excloses del repartiment de material de protecció sanitari en el procés de preinscripció escolar. En un comunicat, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya remarca que, “com no podia ser d’una altra manera”, garantiran el compliment de les normes dictades per les autoritats sanitàries.

Expliquen que fa menys d’un mes van sol·licitar per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, l’aplicació anàloga de les mesures previstes per a la covid-19 també als seus centres. Creuen que “l’exclusió demostra un cop més que, aparentment, no totes les escoles formem part del servei d’educació de Catalunya”. Es queixen del tracte que reben per part del Departament d’Educació i se senten “menystingudes”.

A més, remarquen que els seus centres, davant aquesta crisi, “estan en la mateixa situació que els públics” i lamenten no tenir les mateixes possibilitats ni els mitjans econòmics que els permetin fer front a la despesa que representarà la “compra ingent” de material sanitari (guants, hidrogels o mascaretes) per poder garantir la seguretat sanitària durant el període de preinscripció.

La preinscripció començarà de manera telemàtica

L’esperada preinscripció escolar (que havia de començar el 23 de març) podria començar el proper dilluns, 11 de maig. Això és el que preveu el Procicat en un pla que ja està començant a fer arribar a les escoles. Es preveu que la preinscripció comenci de forma telemàtica i que després, en casos concrets, es pugui fer de manera presencial. De totes maneres, la data d’inici no està del tot confirmada. Dependrà de si l’Estat aixeca la suspensió dels tràmits administratius i de l’evolució de l’epidèmia.