Finalment la baixada de la Glòria tindrà escales mecàniques que funcionaran de pujada i de baixada. Això sí, seran unes de soles que tindran funció de reversibilitat, ja que no hi ha l’amplada necessària per instal·lar-ne dues. Aquesta és una de les demandes consensuades amb el veïnat que s’han afegit al projecte de reurbanització d’aquesta via.

Entre les demandes que s’han treballat conjuntament amb el veïnat també s’hi inclouen millores en l’àmbit del disseny final de l’espai i millores d’accessibilitat que permetran a diferents col·lectius l’accés a les escales mecàniques sense barreres arquitectòniques.

Taxi a demanda durant les obres

A més, mentre durin les obres de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, el veïnat dels carrers adjacents podrà gaudir del servei de taxi a demanda, que cobrirà els trajectes que es realitzin entre les parades de metro de Vallcarca o Lesseps i el domicili del veí de l’entorn de la baixada de la Glòria.

Aquest sistema anirà lligat a l’horari de funcionament de les escales mecàniques, tots els dies de la setmana de 7 a 23 h. Durant els propers dies es realitzarà una bustiada amb tota la informació i detalls per als veïns afectats, però les persones que en vulguin fer ús s’hi hauran de registrar prèviament mitjançant un formulari i el districte de Gràcia les validarà perquè el trajecte els surti gratuït.

Prop de dos anys d’obres

Les obres de reurbanització de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria ja estan en marxa i està previst que els obres tinguin una durada de 21 mesos i mig. Els treballs inclouen la substitució dels tres trams d’escales mecàniques actuals, la millora la mobilitat de la zona i donar la prioritat als vianants. També se’n substituirà l’enllumenat i es faran treballs a la xarxa de clavegueram.

escales baixada gloria