L’aeroport de Barcelona-el Prat ha cancel·lat tres vols de sortida i tres d’arribada a la costa est dels Estats Units, previstos per a aquest dimarts. Concretament, un vol de sortida a Nova York JFK de la companyia American Airlines; un altre del mateix aeroport, però de la companyia Delta Airlines i un altre amb sortida a l’aeroport Nova York Newark de la companyia United Airlines. També els tres vols d’arribada a  Barcelona-el Prat de les companyies Delta Airlines, American Airlines i United Airlines. Aquest dilluns les comunicacions aeries entre Barcelona i Nova York ja es van veure afectades per l’arribada de l’huracà Sundy.

Madrid-Barajas també ha cancel·lat els 13 vols que tenia programats amb els Estats Units, concretament, els vols de sortida a Nova York JFK d’American Airlines, de Delta Airlines i d’Iberia. També el vol de sortida a l’aeroport Nova York Newark de United Airlines i un altre de sortida de l’aeroport de Filadèlfia de US Airways. També s’han cancel·lat els vols d’arribada a Nova York JFK d’American Airlines, Delta Airlines, Air Europa  i dos vols d’Iberia, així com el vol d’arribada a Nova York Newark de United Airlines, el vol d’arribada a l’aeroport de Filadèlfia de la companyia Us Airways i el d’arribada a l’aeroport de Boston de la companyia Iberia.

Les afectacions de l’ huracà han causat 16 morts i nombrosos desperfectes. La Borsa de Nova York es troba tancada, igual que les escoles, els transports públics i les empreses. El sud de la ciutat de Manhattan es troba sense electricitat i s’ha suspès la campanya electoral a la presidència als Estats Units.

Segur que l’huracà Sandy ha fet reaparèixer el record del Katrina, un huracà que va afectar els Estats Units el 2005 i que se situa com el capdavanter pel que fa a nombre de morts i danys econòmics.  Malgrat això, consten sis huracans més intensos que el Katrina, un dels quals és  l’huracà Sant Felip II, el 1928, l’huracà Andrew, el 1992 o l’huracà Mitch, el 1998.

La nomenclatura dels huracans arrenca el 1979 quan l’Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Centre Nacional d’Huracans del Servei Meteorològic dels Estats Units, comencen a alternar 21 noms masculins i femenins per ordre alfabètic. Són 21 perquè no s’utilitzen les lletres Q, U, X, Y i Z. De fet, hi ha sis llistes de 21 noms, una per a cada conca oceànica. Quan la llista de noms s’esgota dins una mateixa temporada es passa a anomenar els huracans segons l’abecedari grec, com va ser el cas de l’huracà Delta de 2005.

Anteriorment a 1979 s’utilitzaven els noms del santoral, segons el dia que es produïa l’ huracà, com és el cas de l’ huracà Santa Anna, de 1825.