Un centre d’inserció sociolaboral de Ciutat Meridiana s’ha quedat sense una subvenció per culpa d’un error administratiu. Fa uns mesos el PES Centre Cruïlla – Salesians Sant Jordi va rebre el reconeixement com a centre de formació professional i volia aprofitar-lo per demanar una subvenció. Però, en paral·lel, havien iniciat un procés per canviar el nom de l’entitat, i ara es troben que no poden optar a l’ajuda amb el nom antic.

Aquest dimarts s’han mobilitzat per reclamar una solució al Consorci d’Educació. S’han concentrat i han repartit algunes de les galetes que han cuinat al restaurant escola. El Centre Cruïlla, amb un gran arrelament a la Zona Nord de Nou Barris per la seva tasca amb els joves, reconeix que ha estat un error administratiu seu i que haurien d’haver demanat l’acreditació amb la nova identitat. Tanmateix, creuen que hi ha d’haver alguna opció que els permeti salvar aquest curs amb subvenció, en lloc d’haver de reiniciar el procés i esperar a l’any vinent.

Una subvenció per facilitar la matriculació de joves de Nou Barris

La subvenció que demanen la volen fer servir per cobrir les despeses dels programes de formació de cuina que fan al seu restaurant escola, el Cruïlla al Punt, situat a Torre Baró. Una formació que, com a la resta de programes que ofereixen als joves, es complementa amb una vessant emocional i social, ja que es tracta sovint de persones que viuen en situacions difícils o entorns de vulnerabilitat. El PES Cruïlla aporta part dels diners que costa el programa i els alumnes han de sufragar la resta. Des del centre, creuen que amb la subvenció i els programes d’inserció laboral més assequibles, més joves podran acollir-s’hi. A més, pretenen millorar la formació amb més recursos.

Un altre argument per fer aquest pas endavant ha estat la pandèmia, quan van veure perillar el projecte. I és que el Cruïlla al Punt ofereix menú i serveis de restauració i el confinament els va afectar, com a la resta de restaurants.