Aquest dijous al matí, a FiraGran s’ha presentat un estudi sobre sexualitat a la tercera edat a partir de gairebé 600 enquestes i que conclou que un 45,5 % de les persones més grans de 65 anys creuen que no han d’utilitzar mesures de protecció a l’hora practicar sexe. El 26,3 % ho creu així perquè considera que ja és gran i és una persona sana o bé perquè l’ús de certes mesures, com el preservatiu, només és per a persones joves i per evitar embarassos no desitjats (el 19,1 %). Un 45,9 % dels enquestats eren dones i un 54,16 %, homes i el 53,4 % de tots els enquestats estaven casats.

Els experts recomanen que les mesures de protecció no s’abandonin mai, ja que tots els col·lectius, a qualsevol edat, estan exposats a contraure malalties de transmissió sexual si no es protegeixen de forma adequada. L’estudi mostra que les persones que asseguren que han tingut una millor educació sexual tenen més clar que el fet de prendre mesures de protecció no va en funció de l’edat. L’estudi també posa de manifest que la sexualitat en la vellesa no deixa d’existir. Així ho asseguren el 62,9 % de les persones grans, mentre que un 26,7 % creu que és quelcom que amb l’edat s’acaba abandonant. Una de cada tres persones que han contestat l’enquesta ha tingut sexe el darrer mes. En el cas dels homes, la freqüència és més elevada: un de cada dos homes ha tingut sexe en el darrer mes, mentre que en les dones, només una de cada quatre.

Una nova edició de FiraGran

Un concurs de sardanes, exercicis mentals, xerrades d’alimentació saludable, caminades, concursos de pintura i sessions de taitxí són algunes de les 450 propostes gratuïtes de la fira, ubicada a les Drassanes Reials i que està encarada a un envelliment actiu i saludable de la població. Es podrà visitar fins a aquest proper dissabte. Enguany, FiraGran ha premiat el cantant Joan Manuel Serrat, la matemàtica Pilar Bayer, el tennista Joan Gisbert i el Casal Lambda per ser “un exemple d’envelliment actiu”.

En una entrevista a Barcelona FM, el director de FiraGran, Juli Simon, ha explicat que el saló s’ha transformat des dels inicis, fa 18 anys. L’oferta ha evolucionat i ha crescut perquè la gent gran, ha dit, cada vegada és més conscient del seu paper en la societat i ha après a planificar el temps de lleure. Simó també ha explicat que els hàbits d’aquest sector de la població han canviat molt i un exemple d’això n’és que gairebé la meitat de persones grans són usuàries d’internet.