Les noves restriccions per Setmana Santa han entrat en vigor aquest divendres, 26 de març, i s’allargaran fins al 9 d’abril. Durant aquest període, als domicilis particulars només hi podrà ser la bombolla de convivència. És la novetat principal de les mesures acordades en el ple del Consell Interterritorial de Salut amb motiu de Setmana Santa a totes les comunitats autònomes, que ara entren en vigor.

Pel que fa a les reunions familiars o socials fora del domicili estan limitades a un màxim de quatre persones en espais públics tancats, excepte que tots siguin convivents. En espais públics oberts la limitació és d’un màxim de sis persones. En un primer moment, la Generalitat es va mostrar contrària a aquesta limitació, però finalment hi ha acabat accedint.

Què passa amb les persones que viuen soles?

La prohibició de reunions de persones no convivents als domicilis té algunes excepcions. Per exemple, les persones que viuen soles podran incorporar-se a una unitat de convivència. Això sí, cada grup bombolla només podrà integrar una única persona que visqui sola.

També es permet que els menors d’edat es puguin reunir amb els seus progenitors en cas que no visquin junts, i que es reuneixin les parelles o els matrimonis que visquin en domicilis diferents. També es permet la reunió en domicilis particulars per poder tenir cura i acompanyar persones grans o dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

Sis persones per taula a les terrasses

La mesura estatal que ha entrat en vigor aquest divendres restringeix les reunions als domicilis però dona una mica d’aire, molt mínim, als restauradors. Fins ara només es permetia que hi hagués 4 persones per taula, també a les terrasses. Ara, en canvi, a l’exterior ja hi pot haver grups de sis.

Tancament perimetral de Catalunya i totes les comunitats

L’acord del Consell Interterritorial de Salut també inclou el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes a partir d’aquest divendres. A més, s’estableix el toc de queda nocturn entre les 23 i les 6 h. En el cas de Catalunya, però, el toc de queda comença una hora abans, a les 22 h.