Les 12 famílies saben que aquest habitatge és temporal perquè la immobiliària propietària del bloc ja ha presentat la denúncia als jutjats, tot i això, el col·lectiu vol donar un ús social a l’immoble, que fa tres anys que està buit.

La imobiliaria ja ha denunciat l’ocupació

Nyala 2006 SL és la immobiliaria que s’encarregava de l’explotació de l’edicifi. Una companyia que va fer fallida i va ser absorvida per l’entitat bancària Sa Nostra. Aquesta setmana ja ha presentat la denúncia de l’ocupació als jutjats. Saben que el cas ja està adjudicat i calculen que a partir de dilluns podrien rebre la comunicació de la denúncia. A més, preveuen que es comenci a identificar els inquil·lins del bloc.

Edifici 15-O com a referent

L’assemblea de Sants, que forma part del 15-M, va ser qui va començar el procés d’obertura de l’espai. Asseguren que el bloc de pisos de Nou Barris conegut com l’Edifici 15-O és el seu referent. Esperen que es repeteixi la mateixa situació. Confien que finalment el jutge que porta el cas decideixi tramitar la causa per la via civil, en comptes de la via penal que és l’habitual per als casos d’ocupació d’immobles. Amb l’edifici de Nou Barris, el jutge va decidir cursar el cas per la via civil perquè entenia que l’entitat financera , propietària de l’immoble, no havia acabat les obres i, per tant, no hi havia indicis d’explotar-lo o donar-li un ús en breu.