Una catorzena d’entitats i associacions de veïns de Vallvidrera han signat un manifest conjunt en què reclamen a l’Ajuntament que aturi de manera definitiva el desallotjament de la Casa de Buenos Aires. Demanen també que aquest antic hotel modernista el continuïn gestionant els veïns, tal com passa des que van ocupar l’edifici fa més d’un any per evitar-ne l’enderroc. Les entitats asseguren que, des que el govern municipal va anunciar abans de l’estat d’alarma que estava mediant amb la propietat, no han rebut més informació del cas.

Per la seva banda, el regidor de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle, va explicar en l’audiència pública del districte -aquest dimarts- que “hi ha hagut converses amb els veïns, les entitats i la propietat”, i que aquestes converses “s’estan desenvolupant aquests mateixos dies”. Ara bé, Batlle va demanar discreció: “Pel fon fi d’aquest procés, aquesta és tota la informació de la qual disposem”.

Un espai per als veïns

El comunicat de les entitats i associacions de Vallvidrera reivindica la Casa de Buenos Aires “com un lloc de trobada intergeneracional i com un actiu imprescindible de Vallvidrera”. Els veïns diuen que volen donar continuïtat al projecte d’autogestió que tenen en marxa i que l’espai sigui un punt de trobada i el lloc del barri on fer activitats com conferències i concerts.

Reivindicació del projecte veïnal

El manifest també destaca la tasca de les persones que han viscut a la Casa de Buenos Aires durant la pandèmia de la covid-19, impulsant i gestionant la xarxa de suport veïnal “que ha donat solució a moltes problemàtiques que una administració desbordada no ha pogut resoldre”.  A més, també ressalta que l’ocupació de la finca ha permès que alguns veïns que havien hagut de marxar del barri puguin tornar a viure-hi. I sentencia que “qualsevol opció que impliqui deixar buit l’edifici no respondrà a les necessitats i inquietuds del barri”.