Com cada 11 de setembre, Gent de la Terra ja ho tenia gairebé tot llest per celebrar la 16a edició de la Mostra d’Entitats independentistes. Des de l’any 2000, cada Diada omplen el passeig de Lluís Companys amb més d’un centenar de tendals i espais de divulgació. Aquest cop, però, han hagut de cancel·lar la mostra perquè coincideix amb l’acte descentralitzat que organitzen l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Enric Fontanals, coordinador de Gent de la Terra, considera una “falta de respecte inqualificable” que l’ANC no tingués en compte la mostra a l’hora d’organitzar la seva manifestació. Segons Fontanals, el dia 22 de juliol van ser informats de la coincidència dels dos esdeveniments i se’ls va demanar que desmuntessin la mostra a les 15 h si la mantenien. Des de Gent de la Terra, però, afirmen que les tasques de muntatge i desmuntatge dels gairebé 7.000 metres quadrats que ocupa la fira duren molta estona i no podrien complir amb la condició.

Fontanals explica que ja hi havia confirmades una norantena d’entitats, de les 130 que anualment participen. A més a més, ha afirmat que no serà possible trobar una ubicació alternativa per la manca de temps: “Si ens haguessin avisat al maig, encara hauríem pogut trobar un altre lloc, però el dia 22 de juliol ja no es pot desplaçar la mostra a un indret amb 3.000 metres quadrats per a jocs infantils i presentacions de llibres“.