Fins a 67 entitats socials de diferents àmbits s’han unit per crear un front comú contra l’empresa Agbar. Segons aquestes associacions, Agbar judicialitza, de manera sistemàtica, els intents de diferents municipis d’apostar per una gestió pública de l’aigua. A més, asseguren, l’empresa està orquestrant una campanya de desprestigi contra aquestes plataformes.

Campanya de desprestigi

En la roda de premsa que han ofert vuit d’aquestes entitats aquest dijous al Col·legi de Periodistes, els portaveus han volgut posar en relleu la necessitat de construir aquest front comú per aturar el que consideren una campanya d’intimidació per part d’Aigües de Barcelona.

D’una banda, posen en relleu la judicialització constant que l’empresa exerceix davant dels intents de diferents municipis per remunicipalitzar l’aigua, una situació en la qual es va trobar Barcelona, després que el Tribunal Suprem, el novembre del 2019, mantingués la concessió a la multinacional francesa.

En aquest sentit l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP) ha anunciat que el proper 31 de maig, a Terrassa, convocaran una trobada amb els alcaldes dels 43 municipis que ara mateix es troben en algun procés judicial després d’intentar recuperar la gestió pública de l’aigua.

D’altra banda, asseguren que Agbar està finançant una campanya de desprestigi contra diferents associacions socials i contra aquells activistes que s’atreveixen a plantar-li cara.

En aquest sentit, Lucas Gervasoni, de Lafede.cat, avisa: “Agbar, prou de joc brut, prou de comprar voluntats de mitjans i intentar comprar voluntats d’activistes i prou de perseguir les persones en la seva tasca de defensa dels drets humans i que han patit una campanya de desprestigi en diferents mitjans“.